Instagram er et av de mest populære sosiale nettverkene i dag, og en stor del av appellen er historiefunksjonaliteten. Men hva om vi ikke vil at noen skal se historiene våre? Kan du se at vi har gjemt dem? I denne artikkelen vil vi avsløre alt du trenger å vite om dette emnet.
Hvordan fungerer historier på Instagram?
Historier på Instagram er en måte å dele flyktig innhold med våre følgere. Disse består av bilder og videoer som kun er tilgjengelige i 24 timer. Etter den tid forsvinner historiene automatisk, selv om det er mulig å lagre dem i profilen vår som «fremhevet» slik at de fortsetter å være synlige.
Historier lar Instagram-brukere samhandle med publikum på en annen måte enn standard profilinnlegg. På grunn av deres midlertidige natur, tilbyr historier en mulighet til å dele mer intime og spontane øyeblikk.
Hvorfor skulle jeg ønske å skjule historien min på Instagram?
Det er flere grunner til at du kanskje vil skjule Instagram-historien din for visse brukere:
- Personvern: Kanskje du ikke vil at alle følgerne dine skal se bestemte historier, spesielt hvis de involverer personlig eller sensitivt innhold.
- Preferanse: Du vil kanskje bare dele bestemte historier med en utvalgt gruppe venner eller følgere.
- Bedrift: Hvis du bruker Instagram til å markedsføre virksomheten din, kan det være lurt å holde visse aspekter av ditt personlige liv atskilt fra det profesjonelle bildet ditt.
Uansett årsak tilbyr Instagram en funksjon for å skjule historiene våre for visse brukere.
Hvordan skjuler jeg historien min på Instagram?
For å skjule historien din på Instagram, følg disse enkle trinnene:
1. Åpne Instagram-appen og gå til profilen din.
2. Klikk på ikonet med tre linjer i øvre høyre hjørne og velg "Innstillinger".
3. Gå inn i "Personvern"-delen.
4. Velg "Story" og se etter alternativet "Skjul historie til".
5. Her kan du velge brukerne du vil skjule historiene dine for. Bare søk etter deres profiler og merk av i den aktuelle boksen.
Når disse trinnene er fullført, vil ikke de valgte personene kunne se historiene dine.
Kan brukere vite at jeg har skjult historien min?
Det korte svaret er nei . Instagram varsler ikke brukere hvis du har valgt å skjule historien din for dem. De vil rett og slett ikke kunne se den, men de vil ikke motta noen varsler eller meldinger som informerer dem om dette.
Imidlertid kan en erfaren bruker innse at noe er galt hvis de for eksempel ser andre personer kommentere eller samhandle med en historie de ikke kan se.
Alternativer for å dele innhold med en utvalgt gruppe mennesker
Hvis du ønsker å dele innhold med en bestemt gruppe mennesker uten å måtte skjule historien din for andre brukere, kan du bruke Instagrams «Beste venner»-funksjon. Denne funksjonen lar deg lage en liste over brukere å sende historier til eksklusivt.
Slik bruker du denne funksjonen:
1. Gå til profilen din og velg "Innstillinger".
2. Gå til "Personvern" og deretter "Historikk".
3. Rull ned og velg «Beste venner».
4. Legg til brukerne du vil inkludere i din bestevenneliste.
Når denne listen er opprettet, når du legger ut en historie, vil du ha muligheten til å dele den med bare dine beste venner i stedet for alle dine følgere.
Kort sagt, det er ikke mulig for brukere å innse at du har gjemt historien din på Instagram, med mindre det er en anelse som får dem til å mistenke det. Men hvis du ønsker å dele innhold med en utvalgt gruppe mennesker, er det lurt å bruke «Bestevenner»-funksjonen i stedet for å skjule historiene dine.